Király Éva visszalép a független Bolba Márta javára a józsefvárosi időközi választáson

Király Éva, az Együtt VIII. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje ma bejelentette, hogy az április 23-i önkormányzati választáson visszalép Románné Bolba Márta, független képviselőjelölt javára. Döntését azzal indokolta, hogy a Fidesz leváltása érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy a hiteles ellenzéki szereplők együtt tudjanak működni, ezért Románné Bolba Márta javára visszalép az április 23-i VIII. kerületi időközi képviselőválasztáson.

 

Király Éva elmondta, hogy Románné Bolba Márta munkásságát jól ismeri, hiteles jelöltnek tartja, ezért a javára visszalép, és az elkövetkező napokban intenzíven fogja támogatni kampányát. Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa megköszönte Király Éva munkáját, valamint hozzátette, hogy nem szeretnék megosztani az ellenzéki szavazatokat, hiszen így van a legnagyobb esély arra, hogy ne a Fideszes nyerje a vasárnapi időközi választást.

 

Románné Bolba Márta példaértékű közösségi összefogásnak nevezte a kampányukat, továbbá megköszönte, hogy hosszú távon tud majd együtt dolgozni Király Évával.

 

Juhász Péter elmondta, hogy az Együtt a gyakorlatban is megvalósítja a pólusképzést, az együttműködést. Véleménye szerint azon pártoknak melyeknek nincs közük a 2010 előtti politikához, valamint azon civil szervezeteknek melyek a helyi lakosok érdekeiben járnak el, együtt kell működniük a Fidesz leváltása érdekében. Józsefvárosban most ezt valósítja meg az Együtt Románné Bolba Mártával együttműködve.

 

Budapest, 2017. április 18.

 

Király Éva

az Együtt jelöltje

 

Románné Bolba Márta

független képviselőjelölt

 

Baranyi Krisztina

az Együtt politikusa

Juhász Péter

az Együtt elnöke