Juhász Péter: Rogán Antal lakossági fórumán tiltott adatgyűjtést folyt

Az Együtt elnöke az adatvédelmi hatósághoz fordul

Juhász Péter, az Együtt elnöke Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnökéhez fordul miután Rogán Antal lakossági fórumán mind belépéskor, mind az írásos kérdések beadásakor jogtalanul kérték el az érdeklődők nevét, címét, telefonszámát és postacímét. Az Együtt elnöke a tiltott adatgyűjtés befejezésére szólítja fel a Fideszt.

Juhász Péter is ellátogatott Rogán Antal május 17-i lakossági fórumára, hogy feltegyen a propagandaminiszternek pár kérdést. Ahogy minden érdeklődőt, úgy belépés előtt az Együtt elnökét is regisztrációra akarták kötelezni, ahol elkérték a nevét, címét, telefonszámát és postacímét. A fórumon kérdéseket csak írásban lehetett feltenni Rogán Antalnak. Ennek megtételéhez szintén meg kellett adni ezeket az adatokat.

A Rogán Antal fórumán tapasztaltakat tiltott adatgyűjtésnek minősülnek. Minden jel szerint ezeket az információkat is a Kubatov-listához fogják felhasználni, mivel a gyűjtőíven nem szerepelt adatkezelési nyilatkozat, hogy ki és milyen célra használja fel az információkat. Ezzel az érdeklődők személyes adatainak védelméhez való joga sérült hiszen, azok kezelése jogszerűtlenül folyik.

Éppen ezért az Együtt elnöke a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnökéhez, Péterfalvi Attilához fordul, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Juhász Péter felszólítja a Fideszt, hogy azonnal fejezzék be a tiltott, jogsértő adatgyűjtéseket.

Budapest, 2017. május 17.

Juhász Péter

az Együtt elnöke