Juhász Péter: Orbán Viktor és társai 12 ezer milliárdot lopotak már el a magyar emberektől

Kormányváltás után nem maradhat el az igazságtétel és a kárenyhítés!

Juhász Péter, az Együtt elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2010-es kormányra kerülésük óta legkevesebb 12 ezer milliárd forint közpénzt, közvagyont loptak el Orbán Viktorék, vagyis egy kétgyermekes, négytagú családtól mintegy 5 millió forintot. Az Együtt egy most induló weboldalon és vándorkiállításon mutatja be az ellopott ország történetét lopásonként. Juhász Péter szerint Orbán Viktor elnyomó kormányának bukása után igazságtételre és a rezsim károsultjainak kárenyhítésére van szükség, erre az Együttnek kidolgozott programja van.

Az Együtt összeszámolta, hogy 2010-es kormányra kerülésük óta legkevesebb 12 ezer milliárd forint közpénzt, közvagyont loptak el Orbán Viktorék – mondta el Juhász Péter mai sajtótájékoztatóján. Ebbe beleszámolták az elnyert közbeszerzéseket, az ellopott magánnyugdíj-vagyont, az ellopott szállodákat, cégeket, ingatlanokat, a törvényesített lopás egyéb formáit. Ugyanakkor ez a legszerényebb számítás, hiszen nem tartalmazza a korrupt árveréseken ellopott állami földeket vagy éppen a trafikmutyival szerzett milliárdokat, mivel ezeket a károkat nagyon nehéz számszerűsíteni. Az Együtt Facebook-oldalán és emailben várja mindazokat az ügyeket, amelyek esetleg kimaradtak a számításból, mert se szeri, se száma a fideszes lopásoknak.

Juhász Péter hozzátette: 12 ezer milliárd forint rengeteg pénz. Minden egyes magyar állampolgártól több mint 1,2 millió forintot lopott el Orbán Viktor és bandája, vagyis egy kétgyermekes, négytagú családtól cirka 5 millió forintot. Félmillió forinttal többet loptak el minden magyar embertől, mint amennyi uniós támogatás jut nekünk a 2014-2020-as költségvetési ciklusban. Ebből a pénzből közel 100 évig lehetne működtetni az összes magyar egyetemet. Minden évben ellopták az egészségügy teljes költségvetését. És sokszorosát lopták el a segélyezésre fordított pénzeknek.

Az Együtt elnöke azt is elmondta, hogy a párt honlapot (https://ellopottorszag.egyuttpart.hu) indít, ahol egy idővonalon hónapról-hónapra nyomon lehet követni, hogyan lopták el ezt a 12 ezer milliárd forintot. Emellett a párt vándorkiállítással járja az országot az, amely minden megyeszékhelyen és Budapest minden egyes kerületében is látható lesz.

Juhász Péter szerint nem lehet fejlődő, gyarapodó országot építeni úgy, hogy kevesek kifosztják az országot sokak kárára. Orbán Viktor elnyomó rezsimjének bukása után nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna. Éppen ezért az Együttnek kidolgozott programja van a kormányváltás utáni igazságtételre és kárenyhítésre. (https://egyuttpart.hu/igazsagtetel-es-demokratizalodas-az-egyu%CC%88tt-javaslata-az-orban-rezsim-aldozatainak-karenyhiteserol/) Az igazságtételt nem kerülheti majd el Orbán Viktor, Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a többiek sem.

Budapest, 2017. július 5.

Juhász Péter

az Együtt elnöke