Juhász Péter: Orbán nem tagadhatja tovább, hogy közpénzen gazdagszik családja!

A miniszterelnök álljon végre nyilvánosság elé, számoljon el családja gazdagodásával!

Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a miniszterelnök nem tagadhat tovább, ugyanis egyre több a bizonyíték az Orbán-család közpénzen történő gazdagodására. Juhász Péter arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy álljon nyilvánosság elé és számoljon el azzal, mennyi közpénz folyt be családtagjai vállalkozásaiba.

A miniszterelnök egyik testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a résztulajdonában álló egyik cég tavaly decemberben 129 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázaton. Mióta Orbán öccsének érdekeltségébe került a cég, ez már a harmadik alkalom, hogy uniós forráshoz jutott – írta meg a Direkt36. Az Orbán Viktor apjának és testvéreinek érdekeltségébe tartozó cégek számos olyan állami projektben jutottak már megbízáshoz, amelyek az EU támogatásával zajlottak, illetve zajlanak most is.

Szabó Szabolcs írásbeli kérdésére, melyben az Együtt országgyűlési képviselője azt szerette volna megtudni Orbán Viktortól, hány családtagjának, barátjának, egyenes vagy oldalági rokonának állami pénzekből való hirtelen meggazdagodására számíthatnak még a magyar emberek, az a válasz érkezett, hogy a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Tehát míg kérdésre tagad és hallgat az uniós támogatásokról, addig mára kétséget kizáró bizonyítékok vannak arra, hogy Orbán Viktor családtagjai közpénzen gazdagodnak. A miniszterelnök saját pénztárcájának tekinti a magyar emberek pénzét, beleértve az EU-s támogatásokat is. 

Juhász Péter szerint Orbán Viktor lebukott. Nem hazudhat tovább arról, hogy közpénzből tömi több százmilliókkal veje, Tiborcz István, apja, Orbán Győző és öccse, ifj. Orbán Győző zsebét. A miniszterelnöknek nyilvánosság elé kell végre állnia, hogy magyarázatot adjon családja gazdagodási ügyeire. Eljött az ideje, hogy leváltsuk Orbán Viktort és ezt együtt meg is tehetjük április 8-án.

Budapest, 2018. február 9.

Juhász Péter

az Együtt elnöke

—