Juhász Péter: Közel egy szoba napi díjáért ad ki havonta hotelépületet az I. kerületi önkormányzat

Juhász Péter, az Együtt elnöke újabb feljelentést tesz egy I. kerületi ingatlanmutyi ügyében. Az Együtt elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Zsidai-csoport összesen havi 126 ezer forintért bérli egy kerületi hotel ingatlanjait az önkormányzattól, aminek szobáit aztán egy éjszakára közel 100.000-ért adja ki az üzemeltető. Az Együtt elnöke vérlázítónak tartja, hogy az önkormányzat nem magánszemélyeknek, hanem fideszes haveroknak adja ki ezeket az ingatlanokat.

Juhász Péter sajtótájékoztatóján elmondta: újabb kerületi ingatlanmutyira derült fény. A Pest-Buda Hotel sztorija illeszkedik a sorba, amit az I. illetve az V. kerületben művelnek a fideszes politikusok. Orbán strómanjainak, haveroknak fillérekért adnak ki önkormányzati ingatlanokat, amiket aztán busás haszonnal értékesíthetnek tovább. A Zsidai-csoport összesen havi 126 ezer forintért bérli a hotel ingatlanjait az önkormányzattól, aminek szobáit aztán egy éjszakára közel 100.000-ért adja ki az üzemeltető. Így egy helyiség napidíjából szinte a teljes havi bérleti díj megtérül. Az Együtt elnöke vérlázítónak tartja, hogy az önkormányzat nem magánszemélyeknek, hanem fideszes haveroknak adja ki ezeket az ingatlanokat.

Juhász Péter szerint ez az eset is egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ezért az Együtt elnöke feljelentést tesz.

Budapest, 2017. október 10.

Juhász Péter

az Együtt elnöke