Juhász Péter: A kormány ne lépje át többet az Orbán várba költözésére tervezett költségeket!

Az amúgy is pofátlanul urizáló Orbán Várba költözését előkészítő beruházásról kiderült, hogy hónapról hónapra egyre több közpénzt emészt fel. Juhász Péter, az Együtt elnöke felháborítónak tartja, hogy a miniszterelnök számolatlanul költi az adófizetők pénzét úri hóbortjára. Az Együtt elnöke felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy ne lépje át többet a tervezett költségeket. 

Hónapról hónapra többe kerül Orbán Viktor tervezett dolgozó lakosztályának, a Budai Várban lévő karmelita kolostornak a felújítása – számolt be a Magyar Nemzet a Miniszterelnökség által közzétett szerződésekre hivatkozva. 2016-ban Lázár János még arról beszélt, hogy a beruházás mintegy 13 milliárd forintba kerülhet. Azóta ez az összeg folyamatosan nő, a Napi.hu szerint 2015–2017-ben összesen 21 milliárd forint költségvetési forrást fordítanak az építkezésre.

Vérlázító, hogy a miniszterelnök saját fölösleges Várba költözésére 21 milliárd forintot pazarol el az adófizetők pénzéből. Ez az építkezés semmi másra nem szolgál, mint Orbán Viktor megalomán vágyainak kielégítésére, viszont milliárdokba kerül.

Juhász Péter felszólítja a Fidesz-kormányt hogy ne lépje át többet a tervezett költségeket erre a haszontalan presztízsberuházásra.

Budapest, 2017. október 10.

Juhász Péter

az Együtt elnöke