Juhász Péter: Ha Matolcsy György valóban a közjót szolgálja, azonnal lemond és beismerő vallomást tesz

A közjó iránti elkötelezettségéről ír az MNB-alapítványok által kiadott legújabb, közpénzen kiadott könyvben Matolcsy György jegybankelnök – írta meg a 24.hu.

Juhász Péter pártelnök szerint felháborítóan cinikus, hogy Matolcsy György egyáltalán leírja ezt a kifejezést, miközben éppen ő az, aki:

  • 260 milliárd forint közpénzt akart eltüntetni;
  • környezete és családja tisztázatlan körülmények között gazdagodik milliárdokkal;
  • barátnőjét közpénzen tartja ki;
  • éppen a közszolgálatot ellátó szabad sajtót tiltja ki a közpénzekből megrendezett nyilvános rendezvényekről;
  • a felelősségre vonást pedig úgy próbálja elkerülni, hogy a legfőbb ügyész legközelebbi családtagjainak fizet közpénzből milliókat.

A közjóról nem beszélni kell, hanem tenni kell érte. Többek között éppen azzal, hogy a jegybank ellátja törvényben rögzített feladatait, a vezetői nem lopnak, hanem éppen hogy tesznek az átláthatóságért, a magyar gazdaságért és Magyarországért.

Ezzel szemben Matolcsy Györgynek éppen annyi köze van a közjóhoz, mint Orbán Viktornak az európai értékekhez, Mészáros Lőrincnek pedig a szabad versenyhez.

Juhász Péter szerint, ha Matolcsy György valóban elkötelezett a közjó iránt, akkor azonnal távozik pozíciójából, és maga tesz beismerő vallomást az eltüntetett milliárdokról.

Az Együtt, más pártok és civilek az augusztus 20-ára szervezett gigatüntetésén többek között a Matolcsy György-féle urizáló, dilettáns, tisztességtelen pártkatonák ellen is tiltakoznak, akik szimbólumává váltak Orbán Viktor rendszerének, és akiknek a kormányváltás után a bíróság előtt kell felelniük.

Budapest, 2017. július 31.

 

Juhász Péter

az Együtt elnöke