Jenei Zsanett: Fiatalok vagyunk, de nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!

Elegem van a jövőnk ellopásán már az EU által is rajtakapott Orbánból és a Fideszből. Elegem van abból a kilátástalan nihilből, amit a bambán félrebeszélő kósalajosok, a lenyúlós rogántónik és a zagyváló, pénzvágyó fidelitasosok ácsolnak tölgynek hazudott rozoga, vékonyka, gombás fenyőlécből. Fiatalok vagyunk, de nem adjuk a jövőnket, megharcolunk érte, és itt maradunk!

Ez már a vég kezdete. Addig ügyetlenkedett Orbán, amíg a szakadék széléig manőverezte az országunkat. Egyre tisztábban látszik az az út, ahol vörös csillaggal a mellünkön kell kisétálnunk az utcára, és egyre messzebb kerülünk attól, amit ma Európának hívunk. Ha így folytatjuk, kidobnak minket az EU-ból. Itt nem Brüsszel a hibás, nem Soros, nem is a CEU, kizárólag az az Orbán keze alatt nihilizálódott klán, akik ma kormányon vannak.

Azt kell most tudatosítani, hogy mindenkinek felelőssége van abban, milyen országban élünk. Ha ezt így folytatjuk, gyerekeink és unokáink fognak térden kúszni a keleti diktatúra előtt, aminek Orbán most udvarol. Nem csak a saját jövőnket tesszük kockára, hanem mindenkiét. A következő nemzedékét és az azt követőjét. 

Én sem akartam feltétlenül politikával foglalkozni. A mostani kritikus helyzet kényszerített rá. Ahogy már írtam egy korábbi blogbejegyzésemben, én is megpattanhatnék külföldre, hogy keressek valami jólfizető állást, és keresztbe fonjam a karomat, esetleg megmossam a kezem, hogy ez már nem az én felelősségem. De igenis, a sajátomnak érzem. Mindenkinek sajátjának kellene éreznie!

Ha nem lesz változás, az ország a jelenlegi trendnél is gyorsabban fog elöregedni. A mostani fiatalok – köztük én is – dobbantani fognak itthonről, mert élhető jövő kell! Ezt itthon nem kapjuk meg!

De mi fiatalok nem hagyjuk magunkat, nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!

A civil tüntetőkkel egyetértve az Együtt is szervez május 21-re több vidéki városban megmozdulásokat. Most vasárnap többen, több helyen fogjuk egyszerre hallatni a hangunkat országszerte, ahol elmondjuk, elegünk van abból az orbanisztáni kormányból, ami a demokráciát abszolút mellőzve, a korrupció fellegvárává változtatta hazánkat . Politikai szimpatizánsok helyett hívőket toboroznak, Bözsi néniket felhasználva propagálják magukat. Ha Te is azt érzed, eleged van, csatlakozz a hozzád legközelebbi tűntetéshez. Nem adjuk a jövőnk!

Sopron: Hűség kútja
Pécs: Jókai tér
Debrecen: Petőfi tér
Békéscsaba: Szabadság tér 1-3
Veszprém: Kossuth Lajos u. 19.
Nagykáta: Európa tér
Gyöngyös: Páter Kiss Szaléz út-Szent Bertalan út sarok
Kaposvár: Európa park
Szeged: Belváros