Homolya Róbert saját zsebből fizesse ki a magyar embereknek okozott 3,3 milliárd forintos kárt, és távozzon a közéletből!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elfogadhatatlannak tartja, hogy miután Homolya Róbert több EU-s projektben is összeférhetetlenül járt el, a magyar emberek fizessék ki a 3,3 milliárd forintos büntetést. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja az NFM államtitkárát, hogy azonnali hatállyal távozzon pozíciójából, és saját zsebből fizesse a magyar adófizetőket ért kárt. 

A teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az Európai Unió csalás elleni hivatala Homolya Róbert, a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egyik ügyében is – tudta meg a 24.hu. Az OLAF vizsgálata szerint Homolyával szemben felmerül az összeférhetetlenség gyanúja, mivel tanácsadóként és végrehajtóként egyszerre jelent meg a projektekben. Emiatt akár a támogatások 100%-át, 3,3 milliárd forintot is visszafizettethetnek hazánkkal.

Szigetvári Viktor szerint Homolya Róbertnek saját magánvagyonával kell helytállnia a magyar adófizetőket ért kárért. Elfogadhatatlan, hogy az adófizetők megkárosítása után még a szabálytalanságok miatti büntetést is a magyar emberek fizettessék meg.

A büntetések kifizetése ugyanakkor nem elég: Homolya Róbertnek azonnal távoznia kell pozíciójából, le kell mondania államtitkári beosztásáról!

Budapest, 2018. február 14.

Szigetvári Viktor

az Együtt miniszterelnök-jelöltje