Fociklubok támogatása helyett új CT-ket a kórházakba!

Az Együtt szerint nem indokolja semmilyen észérv, hogy a magyar állam milliárdokat költ határon túli fociklubok támogatására. Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy ne fociakadémiákra költsék a magyar emberek pénzét, hanem azonnal vegyék meg a szükséges új CT-ket a kórházakba!

A magyar állam hárommilliárd forintot költ különböző fociklubok és utánpótlás-programok támogatására. A szlovák Komáromi Football Klub nagyjából 1,8 milliárd forintot kap stadionfelújításra. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia pedig 413,2 millió forintot kap – számolt be a Magyar Nemzet.

Az Együtt szerint a százmilliárdos stadionprogramot nem indokolja semmilyen észérv. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy Orbán Viktor saját hobbijaira szereti költeni az adófizetők pénzét. Nincs szükség újabb stadionokra, nincs szükség külföldi fociklubok támogatására, hiszen Magyarországnak számos, sokkal fontosabb problémája van a futballnál.

Az Együtt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy határon túli fociakadémiák helyett olyan hasznosabb dolgokra költse a pénzt, mint a szükséges új CT-gépek vásárlása.

Budapest, 2017. július 26.