A Fidesz-kormányt már a hivatali ügyek intézését is alárendeli saját hatalmi céljainak

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy a kormány akár a hivatali ügyek intézését is késlelteti csak, hogy a Fidesz hatalmon tartását szolgálja, a politikai ellenfeleket ellehetetlenítse. Az Együtt szerint azonnal vissza kell vonni a Fidesz hatalmi érdekeihez igazított plakáttörvényt.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter utasításba adta a fővárosi és megyei kormányhivatalok dolgozóinak, hogy ellenőrizzék és listázzák a területükön található plakáthelyeket. Ha nincs elég dolgozó ezen reklámhordozó felületek felderítésére, úgy más területekről is áthozhatnak dolgozókat, így csúszhat a hivatali ügyek, a jogosítvány vagy éppen az útlevél elkészítése is – írta meg a Magyar Nemzet.

Bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormányt semmi nem érdekli saját hatalmi céljain kívül. A plakátháborút akár az állampolgári ügyek intézésének késleltetése árán is folytatja.

Elfogadhatatlan és abszurd, hogy a Fidesz csak magának akar előnyöket. Azonnal vissza kell vonni ezt a Fidesz hatalmi érdekeihez igazított, a politikai ellenfeleket ellehetetlenítő, a kivételezetteknek jelentős előnyöket nyújtó törvényt.

Budapest, 2017. augusztus 8.