Nevetséges, hogy Matolcsy György lett Schmidt Mária újságjában az év embere

A jegybankelnök ünneplés helyett fejezze be a közpénzszórást!

A nemrég Schmidt Mária tulajdonába került Figyelőben Matolcsy György, az MNB elnöke lett az év embere. 

Az Együtt szerint jól jellemzi a NER-t, hogy Matolcsy Györgyöt választotta az év emberének a Figyelő. Matolcsy György vezetése alatt gazdasági növekedés szempontjából lemaradtunk Szlovákia és Lengyelország mögött, Románia utolért, az államadósság ellen meghirdetett küzdelem pedig elbukott. Valóban ilyen sikerek kell, hogy jellemezzék az év emberét? Mindemellett az év NER-embere a jegybankot és annak alapítványait puszta kifizetőhellyé silányította. A Magyar Nemzeti Bank teljesen átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül működik. Matolcsy úgy szórja a pénzt, ahogy neki tetszik: legyen szó barátnőjének, illetve a legfőbb ügyész családtagjainak juttatott zsíros fizetésekről, luxusingatlanok megvásárlásáról, vagy éppen méregdrága jamaicai luxusutaztatásokról. 

Minden jel szerint Schmidt Mária a lehető legtöbb fideszes potentátot próbálja megvásárolni magának. Vaszily Miklóst, az MTVA vezetőjét például egy jó állással vette meg, Matolcsy Györgyöt pedig egy nevetséges címmel.

Matolcsy György nem azt bizonyította, hogy ő az év embere, hanem azt: alkalmatlan jegybanknál betöltött pozíciójára. Matolcsy György ünneplés helyett fejezze be a jegybankon keresztül történő közpénzszórást! A jegybank függetlensége nem jogosítja fel a magyar emberek pénzének elherdálására!

Budapest, 2018. január 11.

Együtt