Egy forintot sem vonjon el a Fidesz-kormány a közszférában dolgozók bérkompenzációjából!

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy egyeztetés nélkül vett el az Orbán-kormány közel egymilliárd forintot a közszférában dolgozók bérkompenzációjából. Az Együtt szerint kormányváltás után egy átfogó béremelési- és adómegállapodásra van szükség, amit a szakszervezetek és a munkavállalók bevonásával kell megtárgyalni.

Orbán Viktor miniszterelnök elrendelte, hogy azonnali hatállyal csoportosítsanak át a költségvetésben 900 millió forintot a közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjából az egyházi intézményekben dolgozók javára. Ezzel a 20 milliárd forintos céltartalékából vettek el közel egymilliárd forintot.

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy bármiféle egyeztetés nélkül vett el a Fidesz-kormány közel egymilliárd forintot a közszférában dolgozók bérkompenzációjából. Jól látszik az óriási bérfeszültség Magyarországon, ha megnézzük, hogy miközben a dolgozók felének fizetése nem éri el a százezer forintot, addig az állami cégek felsővezetői ötmilliót is kereshetnek. Orbán Viktor rendszerében nem a teljesítmény és hozzáértés, hanem kizárólag a Fideszhez való lojalitás szabja meg egyes emberek fizetését. Ez a rezsim most átláthatatlanul és érdemtelenül fizet sokaknak elfogadhatatlanul magas béreket. Ez ellen éppen a piacilag is versenyképes tudás elismerésének védelme érdekében fel kell lépni. Az Együtt ezért is támogatja Vágó Gábor állami cégvezetők bérének maximalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezését. 

Az Együtt szeptember 16-án mutatja be programját Magyarország jövőjéről, melyben megoldást kínálunk a bérfeszültség felszámolására is. Kormányváltás után egy háromoldalú, 4 évre szóló átfogó béremelési- és adómegállapodásra van szükség, amelyet a szakszervezetek és a munkavállalók bevonásával kell megtárgyalni. Erre a megállapodásra elsősorban a közszférában van nagy szükség, hiszen ott alig látható mértékben emelkedtek a fizetések. Az Együtt biztosítani fogja a női-férfi béregyenlőséget az állami szférában, mert bár törvényekben rögzítve van az, hogy a nőknek ugyanazon munkáért ugyanakkora fizetés jár, ez mégsem valósul meg a gyakorlatban.

Budapest, 2017. szeptember 12.