Dúró Dóra hitleri mélységekben

A jobbikos Dúró Dóra ismét felböfögte az uborka-szezonban azt az orbitális baromságot, amit egyszer már a pártja megszellőztetett, miszerint elvennék a szavazati jogot minden írni és olvasni nem tudó embertől. A kasztrálás után egy újabb náci attitűd buggyant fel a cukiskodó szélsőjobb valójából. És milyen bélyeget varratna a Dúró Dóra az általa alábbvalónak tartott állampolgárok kabátjára? 

fotó: index.hu

Először is szögezzük le: egyetlen demokratikus országban sem korlátozzák senki szavazati jogát iskolai végzettség alapján. A szavazat alapvető jog, mely minden állampolgárnak eredendően jár, aki nagykorúvá érett.

A szélsőjobbos elvetemültek pártja hiába cukiskodik, hadovál néppártiságról: a szerencsétlen Dúró Dórával kimondatott kreténség valójában hitleri mélységből jön, és akiben van hangyányi demokratikus érzék, az most levegő után kapkodva nyeldesi le a keresetlen szavakat, de én nem teszem.

Nem érdekel, de látom lelki szemeim előtt, hogy milyen bélyeget varratna a Dúró Dóra az általa alábbvalónak tartott állampolgárok kabátjára, mivel úgy gondolja, ő egyenlőbb az egyenlőnél. Van olyan mérce, ami alapján Dóránk sem kapna szavazati jogot. Kezdve az empátiával és emberséggel.

Felteszem, hogy a dúródórai mélységben gondolkodó előítéletes lelki szegények talán végig sem tudják gondolni, hogy valójában nem azért van bajban ez az ország, mert néhány száz vagy ezer – a társadalmi periférián élő honfitársunk – nem tudott megtanulni írni és olvasni.Ugyanis nem miattuk, nem az ő “tudatlan” döntésük miatt van hatalmon a mindent ellopó és leélő Fidesz, és nem miattuk tudott az országgyűlésbe kerülni egy olyan szélsőséges, xenofób, antiszemita párt, mint a Jobbik. A hazai bajok forrása szerintem a mindent beszippantó közöny, a magát minden rétegbe belemaró gyűlölet és az ezek keveredéséből rettentő mód növekvő reménytelenség. Ez teszi egyre jobban tönkre az országot, és taszít egyre több embert el a közélettől.

Írástudó, de rossz szándékú dúródórák nem értik, de az alantas jobbikos üzeneten elgondolkodó honfitársaimnak jelzem, hogy egy ilyen kirekesztő szabályozástól nem lesz jobb hely ez az ország. Sőt, tovább megyek: éppen arra lenne szükség, hogy minden egyes szavazásra jogosult magyar állampolgár kénytelen legyen átgondolni, hogy mitől és kinek a vezetésével lehet jobb hely a hazánk. Nem ismeretlen Európában a kötelező választási részvétel. Például Belgiumban, Cipruson, Görögországban és Luxemburgban is kötelező a választásra jogosultaknak elmenniük voksolni.

És végezetül hadd idézzek egy – a viszonylag friss, 2015 évi PISA-adatokat feldolgozó – Index cikkből“A magyar gyerekek közötti tesztkülönbségek 21 százalékát magyarázza, hogy valaki szegény vagy gazdag családba születik. Ez kiemelkedő. Átlagosan ennél jóval kisebb, 12,5 százalékos az otthoni háttér hatása a gyerekek eredményére a többi országban.

A friss PISA-eredmények szerint Európában a magyar oktatási rendszer a legegyenlőtlenebb, itt tud az iskola a legkevesebbet változtatni a hozott hátrányokon. Nem képes megadni az esélyt a hátrányos helyzetű családokból érkezőknek, de közben a kedvezőbb helyekről származóknak is csak annyit tud nyújtani, hogy mások még náluk is rosszabbak maradnak – Európában azonban mindannyian egyre versenyképtelenebbek.”

Mi, az Együttben úgy gondoljuk, hogy nem büntetni kell a hátrányos helyzetű honfitársainkat, hanem segíteni. Egy kettős társadalmú országban soha nem lesz béke, soha nem lesz fejlődés. A béke és fejlődés, a haza és haladás pedig mindnyájunk érdeke. Mi ezért dolgozunk!