A BUDAPEST PARK ÜGY AZ MSZP-FIDESZ SZERELMI TÖRTÉNET KÖVETKEZŐ RÉSZE!

Az MSZP és a Fidesz közösen önti a mérget a magyar közélet kútjába.

Az mára már teljesen megszokottá vált az ország számára, hogy az MSZP és a Fidesz pénzügyi érdekei egybe fonódnak, hiszen a két párt előszeretettel mutyizik el ügyeket, és amiből nem tudnak mutyit csinálni, azt tönkre teszik és megtorpedózzák. Ez az a mentalitás, ami mérgezi a közéletünket évtizedek óta. Ez az a mentalitás, ami miatt sokszorosába került és kerül minden kilométer autópálya megépítése és e-miatt szűnnek meg kulturális értékek is. Emiatt nem nyílhatott meg például egy közösségi kert Zuglóban, mert az adott körzet MSZP-s képviselője szerint az ilyen kertek veszélyesek, és amúgy is, aki kerti munkát akar végezni, az söpörjön az utcán. Ebből is látszik, hogy az MSZP tele van olyan politikusokkal, akik csak beszélnek a változásról, de a gyakorlatban bele vannak kényelmesedve az álellenzéki pozícióba. Van jó fizetés, nem is kell nagyon keményen dolgozni, és a 30% is jár nekik az üzletekből. Persze, hogy nem akarnak a helyzeten változtatni, és inkább összedolgoznak a Fidesszel. Sőt, például Zuglóban az elvileg a kerületet vezető MSZP is boldogan szavaz együtt a Fidesszel.

 Most ennek az együttműködésnek az áldozata lehet a Budapest Park, hiszen Pál Tibor, ferencvárosi MSZP-s önkormányzati képviselő parkolót akar kialakítani a szórakozóhely területén, és ezt a kerületi Fidesz örömmel támogatja, ezzel is újabb szöget ütve a kultúra koporsójába.  A kezdeményezés vállalhatatlanságát jól példázza, hogy Pált saját párttársai is kritizálták a lépéséért. Azonban ez felveti a kérdést, hogy mennyire tudja az MSZP saját embereit megszűrni, hiszen valahogy képviselő lett Pál Tiborból. Hogyan akarnak tenni a rendszerváltásért, és aztán egy működő országért, ha az általuk ilyen pozíciókba jelölt politikusok ennyire alkalmatlanok. A szórakozni vágyók közössége (főképp fiatalok) pedig annyit lát ebből, hogy a két nagy párt ismét tönkretesz valami fontosat, elveszi a szórakozási lehetőségeket, és csak még jobban elfordítja a fiatalokat a politikától, miközben az MSZP által bedobott 13. havi nyugdíjat a fiataloknak kellene majd kitermelnie. Pedig a politika, ha felelősséggel alakítják, nem arról szól, hogy önös érdekből rombolni kell, hanem arról, hogy az emberek, fiatalok és idősek érdekei érvényesüljenek. Miután a Budapest Park környékén kevés lakás van — hiszen közvetlen szomszédjai egy hipermarket és egy barkácsáruház — így még az sem merülhet fel, hogy az esetleges hangos zene miatt a lakók nem tudnak pihenni. Ráadásul a közelben vannak parkolók, és rengeteg üres terület van, ahol lehet kialakítani további férőhelyeket. 

Itt arról van szó, hogy a Fidesz és az MSZP ismét nem törődik a fiatalok és a társadalom érdekeivel, hanem csak azzal, hogy romboljanak. Hogy valakinek a baráti köre megépíthesse a parkolót. Bácskai János polgármester (Fidesz) és Pál Tibor képviselő (MSZP) a Simicska-Puch tengelyt köti újra helyben, de ahogy a két pénztárnok szövetsége sem szolgálta a társadalom érdekét, ugyanúgy a mostani koalícióval is csak a két párt bankszámlája járhat jól.

Fontos, hogy a fiatalok tudják, nem minden párt, és nem minden politikus ilyen. Az Y-GEN például aktív és kezdeményező partnere az Együttnek, és így a fiatalok igényeit tudjuk képviselni az Együttben. Számos tagunk magasabb vagy alacsonyabb szintű vezetői szerepet tölt be a párton belül, így mi tényleg tudunk tenni a fiatalokért. Most is ezt fogjuk tenni és készen állunk minden demokratikus eszközt megragadni ahhoz, hogy megvédjük a Parkot. Cselekvő ellenzékként mást nem is tehetünk. Hiába tagadja majd most le mindenki, hogy valaha is gondoltak rá, valójában csak jegelik az ötletet későbbre, amikor csendben megszavazhatják. Miközben az MSZP hangosan tiltakozik a CEU bezáratása ellen, valójában Pál Tibor hasonló hamis érvekkel akarja bezáratni Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét. 

Mi azonban nem hagyjuk, hogy Zöld Pardont csináljanak a Budapest Parkból!

http://y-gen.blog.hu/2017/05/22/a_budapest_park_ugy_az_mszp-fidesz_szerelmi_tortenet_kovetkezo_resze

 

Derda Ádám – Elnök

Y-GEN

dr. Kratochwill György – Alelnök

Y-GEN