Bod Tamás: Nem asszisztálhat tovább a sajtószabadság felszámolásához a Médiatanács!

Az Együtt gyulai választókerületi elnöke hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tesz

Andy Vajna cége kapta meg az egyik békéscsabai rádiófrekvenciára kiírt pályázatot. Mindezt úgy, hogy a filmügyi kormánybiztos cégének tenderében súlyos hiányosságok voltak. Ez is jól mutatja, hogy a fideszes Médiatanács nem pusztán asszisztál a hazai média lenyúlásához, tevőlegesen is részt vesz benne. Bod Tamás, az Együtt gyulai választókerületi elnöke hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben.

24.hu arról számolt be, hogy szabálytalanul nyerte el Andy Vajna Rádió 1-et is üzemeltető cége az NMHH békéscsabai 88,9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatát, annak ellenére, hogy a cég több alaki hibát is elkövetett a tender során.  Az előző üzemeltető ráadásul egy családi vállalkozás, amely 24 éve működteti a helyi Rádió 1 Békéscsabát.

Bod Tamás szerint ez a példa is jól mutatja, hogy a fideszes Médiatanács nem pusztán asszisztál a hazai média lenyúlásához, de még tevőlegesen is részt vesz benne. Sokadjára bizonyosodik be, hogy a Médiatanács szolgalelkűen kiszolgálja Orbán Viktor, valamint a hozzá közel álló haveri oligarchák érdekeit. Különösen fájó ahogy a helyi rádiók színes kínálatát szétrombolták az utóbbi években, gyakorlatilag megszüntették a valóban helyi, közösségi rádiózást. Az Orbán-rezsim számára nem fontos a vidék, a  kis helyi közösségek hangja, ezt bizonyítja az is, ahogy a Magyar Rádió vidéki stúdióit 2011-ben fokozatosan megszüntették. Egyenműsorok, egyenhírek, az Alföldtől a nyugati határszélig. Ez az Orbán-kormány vajnásított programkínálata a vidékiek számára.

Az Együtt gyulai választókerületi elnöke feljelentést tesz hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A Médiatanácsot pedig arra szólítja fel, hogy fejezze végre be Orbán érdekeinek szolgalelkű kiszolgálását.

Az Együtt továbbra is kiáll a független sajtó és a magyar sajtószabadság mellett. A 2017. szeptember 16- án bemutatandó választási programunk is ezt az értéket fogja képviselni.

Budapest, 2017. szeptember 5.

Bod Tamás

az Együtt gyulai választókerületi elnöke