Berkecz Balázs: Páva Zsolt és Fodor Ibolya is távozzon végre a közéletből!

Az Együtt szerint a pécsi polgármester és a volt fideszes elítélt sem méltó a pécsiek képviseletére

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerint elképesztően szégyenletes, hogy a volt fideszes, hazaárulózó, fenyegetőző, sikkasztás bűntettében bűnsegédként elítélt Fodor Ibolyát javasolja a Pécsi Értéktár Bizottság új tagjává választani Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Az Együtt alelnöke szerint ezek után nem csak a volt fideszes elítélt, de Páva Zsolt sem méltó a pécsiek képviseletére.

Fodor Ibolya évek óta égeti az őt pozícióba emelő Fideszt és magát Pécs városát is, de Páva Zsolt és csapata képtelen levonni Fodor Ibolya eddigi méltatlan, önkormányzati képviselői tevékenységgel összeférhetetlen cselekedetei alapján a konzekvenciát, és 2015 óta nem indítottak ellene összeférhetetlenségi eljárást, sőt most a pécsi Fidesz újabb szintet lépett az erkölcsi posvány lefelé vezető, csúszós lépcsőjén.

Egy Páva Zsolt által jegyzett pécsi önkormányzati bizottsági előterjesztésben a fideszes polgármester a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolja tagnak a botrányairól elhíresült, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, korábban a közgyűlés Fidesz színeiben mandátumot szerzett Fodor Ibolyát.

Mint ismeretes, a Pécsi Értéktár Bizottságot azért hozták létre, hogy meghatározza, melyek “a leginkább megbecsülendő pécsi értékek”. Egy ilyen bizottságba a pécsi civileket lehazaárulózó és az RTL riporterét lemajmozó, sikkasztás bűntettében bűnsegédként elítélt képviselőt javasolni egyenlő a politikai és emberi alkalmatlanság egyértelmű kinyilvánításával. 

Páva Zsolt most már sokadszor bizonyította be, hogy teljességgel aklamatlan Pécs város vezetésére, de a teljességgel vállalhatatlan Fodor Ibolya közpozícióra jelölésével annak is tanúbizonyságát adta, hogy morálisan is nulla.

Az Együtt felszólítja Páva Zsoltot és Fodor Ibolyát is, hogy távozzon végre a közéletből az előterjesztést pedig azonnal vonja vissza a pécsi testület! 

Pécs, 2017. május 14.

Berkecz Balázs, 

az Együtt alelnöke