Berkecz Balázs: Morális és anyagi csőd Pécsett: az egész pécsi közgyűlés mondjon le!

Ne vezessenek be különadókat!

Orbán Viktor és a Fidesz gyámság alá helyezte Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, mindeközben a gyámot képviselő Csizi Péter arról hazudozik a sajtóban, hogy nem ők okozták a bajt. Pécsett a gazdasági csőd mellett bekövetkezett a totális morális csőd is. Páva Zsoltnak és Csizi Péternek nincs helye Pécs város élén, azonnal mondjanak le! Legyen időközi önkormányzati választás Pécsett, csak ez teremt tiszta helyzetet!

Alig néhány éve történt, hogy az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ráadásul Pécs második volt országosan a 45 milliárd forintos adósságával, de most ott tartunk, hogy Páva Zsolt már bevallott újabb 5 milliárd adósságot, most Csizi Péter már 7,5 milliárdról beszél,  miközben megbízható információm szerint 24 milliárd forint mínuszban van Pécs városa és cégei. Mindeközben Csizi a 45 milliárdos állami konszolidáció után még mindig a néhai Tasnádi Péter vezette közgyűlésre mutogat.

Pécs hatalmas gazdasági és társadalmi lecsúszásban van, amely Páva Zsolt és a Fidesz 8 éves dúlása eredményeként csődközelbe sodorta az egykor szebb időket megélt baranyai megyeszékhelyet, miközben haverjaival semmi mást nem tettek, csak Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviselték. Erre nem megoldás a Csizi Péter által bejelentett különadók bevezetése sem. Csak újabb munkahelyek fognak megszűnni, és folytatódik a lefelé tartó spirál. Az Együtt ezért azt követeli, hogy a különadókról szóló előterjesztést ne tárgyalja a közgyűlés, vonják azt vissza.

Mindebből jól látszik, hogy Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és a többi haszonleső fideszes képviselő alkalmatlan arra, hogy a pécsieket képviselje.

Az Együtt ismételten felszólítja Páva Zsoltot, hogy távozzon végre a közéletből és vigye magával Csizi Pétert és a többi képviselőt is, akik egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs a magyarországi nagyvárosok rangsorában sereghajtó.

Legyen időközi választás, ahol a pécsiek megválaszthatják azt a polgármestert és azokat a képviselőket, akikben megbíznak!

Az Együtt a rendszerváltás után helyreállítja a hazai önkormányzatiságot és visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont. Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

Pécs, 2017. szeptember 6.

Berkecz Balázs

az Együtt alelnöke