Berkecz Balázs: Hibák sorát követte el az ügyészég a Bayer-féle feljelentésem ügyében

Miközben Kerényi Imre a Nemzeti Könyvtárban tervezi megjelentetni a Fidesz udvari bolondjának, az Orbán Kegyence-díj büszke tulajdonosának kétes értékű műveit, addig Orbán és köreinek csahos védelmezője, Polt Péter ügyészsége hibák sorát követte el a Bayer-féle feljelentésem ügyében.

fotó: index.hu

Mint ismeretes: tavasszal civil szervezetek vezetői és munkatársai tiltakoztak a civil törvény ellen a Parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülésén, erre reagálva Bayer egy rádióműsorban nyilvánosan adta ki az ukázt: “ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (…) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.”

Még Orbán habzó szájú kegyence sem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget, ezért május 9-én feljelentettem a Bayer Zsolt nevű rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros firkászt közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt.

A májusi feljelentésemre először július 5-én érkezett válasz az ügyészségtől, amiben egyrészt azt jelezték, hogy május 24-én a Budapesti IX. kerületi Ügyészségnek küldte meg a feljelentésem a Fővárosi Főügyészség, másrészt pedig “szíves elnézésem” kérték amiatt, hogy “adminisztrációs hiba miatt” elmaradt a tájékoztatás. (Az ügyészségi levelek ITTérhetőek el.)

Majd július 24-én érkezett a következő levél július 12-i keltezéssel, amiben arról tájékoztatnak, hogy egy azonos tartalmú feljelentést már elbíráltak május 13-án, így az enyémet már nem tudják elbírálni.

Egyrészt nem hiszem, hogy bárki velem teljesen azonos tartalmú feljelentést nyújtott volna be, de ha mégis, akkor miért nem vonták össze a két ügyet, hiszen a feljelentésem elektronikus formában, a május 13-i elbírálás előtt 4 nappal nyújtottam be. Amikor áttették az ügyet, akkor miért nem vették figyelembe, hogy már valahol elbíráltak egy hasonló tartalmú feljelentést? Miért nem kaptam értesítést időben? Miután áttették május 24-én az ügyet a Budapesti IX. kerületi Ügyészségnek, ott mi tartott július 12-ig, hogy megírják nekem azt, hogy érdemben nem vizsgálják, mert már egy azonos tartalmú feljelentést elbíráltak? Az aláírástól számítva miért 12 nap alatt jut el az ügyészségről a postára egy levél?

Mára teljesen egyértelművé vált, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem a bűnt üldözi, hanem a fideszes bűnözőket védi. Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, addig Magyarországon nem lehet igazságszolgáltatásról beszélni. Az Együtt kormányváltás után Polt Pétert is elszámoltatja.