Berkecz Balázs feljelentést tesz Tiborcz István körének pécsi helyzetbehozása ügyében

Pécs városvezetése korábban úgy módosította a város építési szabályzatát, hogy egy Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozó kedvére építhessen apartmanházat egy üres területen, most pedig közpénzből veszi meg az egyetem a korábban Orbán Viktor vejének tulajdonított telket. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke szerint ez egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. 

Mint ismert, Pécs önkormányzata 2017. márciusában több ponton is módosította a város építési szabályzatát, hogy helyzetbe hozzon egy olyan helyi vállalkozót, akinek volt üzlettársa korábban közösen üzletelt Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök vejével. A szabályozás változtatásában az az érdekes, hogy a viszonylag sok (2-3 ezer) külföldi hallgatóval büszkélkedő pécsi orvosi kar épületével közvetlenül szemben lévő üres építési terület beépítésének szabályait lazították annak érdekében, hogy ott egy nagy apartmanház épülhessen, a lakófunkció mellett pedig kisebb mértékben, és meghatározott helyeken várhatóan szolgáltatások telepítése váljon lehetővé. A szabadpécs.hu most arról számolt be, hogy közpénzből veszi meg az egyetem ezt a korábban Orbán Viktor vejének tulajdonított telket.

Berkecz Balázs szerint a Tiborcz üzlettársa személyére szabott szabályozásmódosítás hozzájárulhatott további üzleti előnyök és haszon megszerzéséhez. Felháborító, ahogy Pécset behálózza az Orbán Viktor érdekköréhez köthető korrupciós háló. Tiborcz István nem csak a veje Orbán Viktornak, hanem az egyik legjobban fizetett strómanja is, ezért üzleteléseivel csak a miniszterelnök vagyonát növeli.

Az Együtt alelnöke hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Pécs, 2017. október 11.

Berkecz Balázs

az Együtt alelnöke