Az Együtt üdvözli, hogy az ügyészség végre vádat emelt Kovács Béla ellen

Az Együtt szerint Kovács Béla, a Jobbik európai uniós képviselőjének kémügye jól bizonyítja, hogy Vona Gábor pártja orosz kapcsolatai miatt sem hozna változást a Fidesz után, csak a zsákutcában menne tovább. Az Együtt felszólítja Vona Gábort, hogy álljon nyilvánosság elé, számoljon el Gyöngyösi Márton orosz kapcsolataival is, és adjon tájékoztatást, ő maga hányszor, milyen ügyekben járt Oroszországban. 

Vádat emelt az ügyészség Kovács Bélával szemben állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fidesz mellett a Jobbik a másik párt, amely erős orosz kapcsolatokkal bír. A Jobbik azért sem lehet kormányképes, mert ezen kapcsolatai ellentétesek a magyar nemzeti érdekkel. Ez is azt bizonyítja, hogy Vona Gábor pártja nem hozna változást a Fidesz után, csak a zsákutcában menetelne tovább a falnak. Már eddig is túl sokáig húzta tétlenül az ügyészség a vádemelést, éppen ezért az Együtt üdvözli, hogy végre megtették.

Az Együtt felszólítja Vona Gábort, hogy álljon nyilvánosság elé, számoljon el Gyöngyösi Márton orosz kapcsolataival is, és adjon tájékoztatást, ő maga hányszor, milyen ügyekben járt Oroszországban. 

Budapest, 2017. december 6.