Az Együtt továbbra is támogatja a Minority SafePack kezdeményezést

Az Együtt szerint minden magyar politikai pártnak kötelessége, hogy nemzeti ügyekben a legitim határon túli pártokkal összehangolt álláspontot képviselve segítsék elő a kisebbségi jogérvényesítés kérdéseit. Éppen ezért az Együtt továbbra is támogatja a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezést és erre szólítja fel a többi magyar pártot is. 

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke pénteken a Magyar Állandó Értekezleten arra kérte a magyarországi pártokat, hogy eszközeikkel, lehetőségeikkel segítsenek a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésében, hiszen az nemzeti ügy, nem pártpolitikai kérdés.

Az Együtt megalakulása óta kiemelt jelentőséget tulajdonít a határon túli magyarság képviseletének. Minden magyar politikai pártnak kötelessége, hogy nemzeti ügyekben a legitim határon túli pártokkal összehangolt álláspontot képviselve segítsék elő a kisebbségi jogérvényesítés kérdéseit európai és más nemzetközi fórumokon. Ennek érdekében az Együtt támogatja a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Az Együtt politikusai nyári kolozsvári látogatásukon az RMDSZ központjában tárgyalva a párt ügyvezető elnökével csatlakoztak a kezdeményezéshez, illetve vállalták az aláírásgyűjtést. 

Az Együtt ismét támogatásáról, az aláírásgyűjtésben való részvételéről biztosítja az RMDSZ-t és erre szólítja fel a többi magyar pártot is. 

Budapest, 2017. november 11.