Az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Feneketlen-tó melletti telek eladásának ügyében

4-5 milliárd forintos veszteséggel adhatta el az ÉMI egy fideszes havernak az értékes budai telket

Az Együtt szerint a Feneketlen-tó melletti telek eladásának módja újabb bizonyítéka a mérhetetlen fideszes korrupciónak. Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ilyen módon károsítják meg a magyar embereket 4-5 milliárd forinttal. Az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben. 

A Fideszes haveroknak gyakran dolgozó DVM Group egy hatalmas lakóparkot tervez építeni egy nagyon értékes budai telekre, amely 65,19 százaléka felett egészen 2016 végéig az ÉMI, a Miniszterelnökség felügyelete alá rendelt Kft. rendelkezett. A Heti Válasz most arra mutatott rá, hogy a magyar állam a telek eladásán akár 4-5 milliárd forintot is bukhatott.  Az ÉMI elismerte, hogy a telekeladásból 1,529 milliárd forint folyt be. Ami már csak azért is érdekes, mert korábban ugyanannak a teleknek a 2,86 százalékát 280 millióért vették meg, így meglepő, hogy a telek 65,19 százaléka csak másfél milliárdba kerül. 

Az Együtt szerint az eset egyértelműen felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Méghozzá pofátlanabb módon már nem is intézhették volna. Nem elég, hogy a telek meghirdetését jól elrejtették, ráadásul egy olyan cégnek adták el, amelynek meghatározó tulajdonosa szoros munkakapcsolatban volt a telket eladásra kínáló ÉMI vezetőjével. 

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek, ilyen módon károsítják meg a magyar embereket 4-5 milliárd forinttal. Éppen ezért az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben. 

Budapest, 2017. október 12.