Az Együtt egyetért a szervezőkkel: legyen kordonmentes a Budapest Pride

Az Együtt elutasítja a kirekesztés és a gyűlölet minden formáját. Ezért az Együtt ma is saját autóval vesz részt a Budapest Pride felvonuláson, aminek a szervezők kérése alapján szabadnak, kordonmentesnek kell lennie.

Az Együtt abban hisz, hogy kirekesztés nélkül is élhetünk közös hazánkban. Nem kell mindenben egyetértenünk, de a másik boldog élethez való jogát garantálnunk kell. Ma Magyarországon egyre több társadalmi csoport szenved el kollektív jogsérelmet és kirekesztést, ami ellen ki kell állnunk. Mindezekért az Együtt idén is saját autóval fog vonulni a Budapest Pride felvonuláson, a szervezők azon igényét pedig támogatjuk, hogy kordon nélkül vonulhassanak. 

Az Együtt 2018-as kormányra kerülése után civil szervezetekkel közösen államilag finanszírozott, anonim telefonsegély-szolgáltatot indít az LMBTQ kisebbségek elleni erőszak áldozatainak támogatására, lelki segítségnyújtásra. Határozott rendészeti erővel fel fog lépni az LMBTQ kisebbségek ellen elkövetett erőszak és a zaklatás ellen. Folyamatos HIV-prevenciós kampányt fog indítani az újra terjedő fertőzés megállítására. Társadalmi vita után be fogja vezetni a melegházasságot. Az azonos nemű párok jogegyenlőségét kiterjeszti az örökbefogadásra és a mesterséges megtermékenyítésre is. Garantálni fogja a regisztrált élettársi kapcsolat teljes körű elismerését minden élethelyzetben. Valamint széleskörűen hozzáférhetővé teszi a HIV-fertőzést megelőző (PrEP), TB-támogatott gyógyszereket a nem fertőzöttek számára, és felgyorsítja a Hepatitis-t kezelő, olcsó, új gyógyszerek törzskönyvezését.

Ígéreteink az LMBTQ közösségnek: http://egyuttpart.hu/rolunk/javaslataink/lmbtq/

Budapest, 2017. július 8.