Az Együtt átláthatóvá tenné a szerencsejáték-piacot

Az Együtt, amennyiben kormányra kerül, újraszabályozza és átláthatóvá teszi a szerencsejáték-piacot – jelentette ki Juhász Péter pártelnök pénteken a budapesti Las Vegas Casino Tropicana épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

    A párt elnöke azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy csütörtökön megalakult a Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által felügyelt Szeretcsejáték Felügyelet, amelynek élére, sajtóhírek szerint a Rogán Antallal is dolgozó Koszorús Lászlót nevezik ki.
    Az Együtt szerint egy ilyen pozíciót szakmai alkalmasság és pályázat alapján kellene betölteni és ezt várnák el a Fidesz vezette kormánytól is – tette hozzá. 
    Juhász Péter elmondta: egyértelműen látszik, hogy a Fidesz egy újabb iparágat kebelezett be.
    Ez a folyamat 2012-ben kezdődött amikor kitiltották a szerencsejátékkal foglalkozó cégeket a piacról, majd újraszabályozták azt, és Fidesz-közeli embereknek adták át a kaszinók koncessziós jogát – tette hozzá.
    Hangsúlyozta: az Együtt felháborítónak tartja, hogy ma erősebb szabályozás vonatkozik bármelyik, a Nemzeti Adó- és Vámhivalhoz (NAV) bekötött kiskereskedelmi vállalkozásra mint a kaszinókra.
    Utóbbiak ugyanis nincsenek bekötve a NAV-hoz, vagyis az adóhatóság csak a tulajdonosok által közölt adatok alapján járhat el – mondta Juhász Péter.

Később a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cáfolta, hogy Koszorús László lesz a felügyelet vezetője.   

(MTI nyomán)