Az adófizetők rosszul, Orbán Viktor és strómanja nagyon jól járnak a Fidesz-kormány Andy Vajnának juttatott újabb ajándékával

Az Együtt kormányváltás után Andy Vajnát is elszámoltatja

Varga Mihály keze nyomán a Fidesz-kormány ismét szívességet tett Orbán egyik legfontosabb strómanjának, Andy Vajnának. A filmügyi kormánybiztosnak segítettek, hogy minél kevesebb adót fizessen, ezzel pedig az adófizetőket károsítják meg akár évi 2 milliárd forinttal. Az Együtt kormányváltás után el fogja számoltatni ezeket a politikusokat, strómanokat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter engedélyével Andy Vajna filmügyi kormánybiztos összevonta két kaszinóüzemeltető cégét. A Magyar Nemzet adószakértő számításaira hivatkozva azt írja, hogy ezzel Andy Vajna a hatalmas adóoptimalizációs tranzakció nyomán milliárdokkal kevesebb adót fizethet. A lap számításai szerint Varga Mihály engedélye miatt a költségvetés jelentős, akár kétmilliárd forintot is elérő bevételtől eshet így el. 

Azzal, hogy a Fidesz-kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy Andy Vajna zsebében minél több pénz maradjon, valójában Orbán Viktor vagyona gyarapszik, hiszen a filmügyi kormánybiztos is a miniszterelnök egyik jól teljesítő strómanja. 

Orbán Viktor és strómanjai adófizetőket megkárosító politikusok és üzletemberek, akik tisztességtelen módon szerezhették vagyonukat. Magyarországon csak akkor lehet becsülete a tulajdonnak, a versenynek és a teljesítménynek, ha az ilyen korrupt gazdagodásokat visszafordítjuk.

Az Együttnek kidolgozott programja van a kormányváltás utáni igazságtételre. A Fidesz bukása után visszavesszük Orbán Viktor legszűkebb érdekkörétől a törvénytelenül, illetve joggal való visszaéléssel szerzett vagyonokat, jóvátételi adót fizettetünk az Orbán-oligarchákkal és kárenyhítést fizetünk a rezsim áldozatainak.

Budapest, 2017. október 12.