A „nemzeti inzultáció”

Arcátlanul az arcunkba tolva, akarom mondani a postaládánkba, a kéretlen, inzultáló kérdésözön – a mi pénzünkön a fideszkreatívok által kitalálva, haverok nyomdáiban nyomtatva, postázva stb.

 

De, bármerre mégy, bárhova nézel, lakájmédiát olvasol hallgatsz, mindenhonnan dől a kormányt dicsőítő elképesztő hazugságáradat. Felemelkedés, növekedés, jobban élünk, csökken a munkanélküliség, Magyarország erősödik??? Miről beszélünk? Növekedés, fejlődés, az persze van – a  viktátor “rokonainak, barátainak és üzletfeleinek”- ismerjük már a Micimackóból, csak itt és most nem mese ez, kérem, mert ez itt és most urambátyám-ország, a haverok és strómanok országa. És nem a miénk! Ami nekünk jut, az a munkanélküliség, a kórháztól, orvostól rettegés, a gyerekeink kilátástalan jövőjétől való félelem. Senki nem gondolja ugye, hogy innen, a Tápióságból például, bármelyikünk gyereke majd Londonban, vagy egy előkelő svájci magánegyetemen tanul, mint azt teszi Áder lánya, és tette Orbáné. Egy – két tanulatlan tahó azért az ő köreikben is van, közülük kerülnek ki a tanácsadók és a strómanok..

DE nézzük az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Czibere elvtárs pofátlanul bicskanyitogató kijelentését: „A felemelkedés miatt nőtt Magyarországon a dolgozói szegénység” 

Kutya legyek, ha ettől az embernek nem kezd  “viszketni a tenyere” – hogy a vezért idézzem! Czibere rezzenéstelenül tolja az arcunkba a meghamisított, mesterségesen generált statisztikát, miszerint, csökken a mély-szegénységben élők száma, ergo, többen dolgoznak. Értelme nincs, kifordítod, befordítod, mégis bunda, a bunda…Mindezt a te pénzeden, a mi pénzünkön – milliárdokért! És, hogy mindezt elhidd, hogy mindez miattad van, és a tolvaj kormányt érdekli a véleményed, kapod a képedbe, akkor is ha nem kérted – a nemzeti konzultációs levelet!  Megkaptam, elolvastam. Méghogy  nemzeti meg konzultáció! Haha! Az emberek becsapása, a gyűlöletkeltés és az ellenségkép ébrentartása! Keletre sodorva és veszélyeztetve ezzel Magyarországot, uniós tagságunkat! És ez az igazi veszély!

Leszámolás, szociális Trianon, amit ma a kormány művel. Ennek a kormánynak a szemében a szegénység bűn, és senkit nem érdekel, hogy miért kerültek emberek mélyszegénységbe. Az meg főleg nem, hogyan lehetne rajtuk segíteni. Ebben az országban a fidesz kormányzása alatt valódi kirekesztés folyik, az elszegényedett néprétegek kirekesztése.

Jobb lenne,ha a miniszterelnök és korrupt,tolvaj kormánya az emberek valódi problémáival foglalkozna és nem papíron konzultálgatna az általa fontosnak ítélt kérdésekről. Elmondhatná például, hogy miért terveztek a költségvetésben 17 milliárd forinttal kevesebbet a korhatár alatti ellátásokra, 3,5 milliárd forinttal kevesebbet az özvegyi nyugdíjakra és 2,5 milliárd forinttal kevesebbet a rokkantak ellátására!

Vagy azt is megmagyarázhatná, hogy fordulhat elő, hogy egy országban 2016 ősz eleje és 2017. február közepe között 171 magára hagyott hajléktalan és nem hajléktalan, “csak vidéki”, mélyszegénységben élő ember megfagyjon. A tömeges elszegényedés minden kétséget kizáró tüneteként ötször annyi ember hűlt ki, szenvedett fagyhalált fűtetlen lakásokban, mint a szabad ég alatt. Mert a magyar kormány hagyja!

Orbánnak leginkább azzal a több mint 4 millió emberrel kellene konzultálgatnia, akiket nem tart méltónak arra, hogy az érdekeiket képviselje, de még le is hazaárulózza őket. Ja, hogy ők nem fontosak! Nem fontosak, hiszen politikailag nem aktívak. Nem számít semmi, csak a hatalom! Szavazz rám! Cserébe én manipulállak téged hazugságokkal, csúsztatásokkal, gyűlöletkeltéssel.

A kiváló szociológus és tudós, Ferge Zsuzsa mondta: „Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket.” Orbán Viktor két kedvenc témája a hatósági rezsicsökkentés és a bevándorlás elleni harc valóban nem tartoznak a legsúlyosabb gondok közé, de annyira azért fontosak, hogy elvonják a figyelmet a versenyképesség csökkenéséről vagy a 3 milliós szegénységről. A rezsiköltségek csökkentésének (bár valóban volt valami eredménye) nagy érzelmi visszhangja nem lett. Ezért is kellett lecserélni egy olyan témával, ami „az emberek érzelmeire hat, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.”

Orbán azt üzeni sok pénzért nyomtatott óriásplakátjain, állítsuk meg Brüsszelt? Azt a Brüsszelt,ahonnan neki és holdudvarának folyamatosan  dől a lé és amit 2010 óta a fidesz- csókosok folyamatosan ellopnak tőlünk! Befejezetlen épületek, meg nem valósult játszóterek, túlárazott projektek. Egyre növekvő vizes VB költségek. Zárjuk el a pénzcsapot, ami nélkül összeomlana az ország? Mi ez, ha nem tudathasadás?

Ezt, a nyugat, a tudás és a fejlődés ellen uszító miniszterelnököt, és korrupt bandáját kell megállítanunk! Az Együtt hisz Magyarország uniós tagságában, hisz az európai integráció jövőjében. Mert Magyarország társadalmi-gazdasági felemelkedésének pedig csak az európai integráció sikere lehet a biztosítéka.

Nem leszünk orosz gyarmat!  Nem leszünk orosz gyarmat!