A Magyar Katolikus Egyház képviselje a Ferenc pápa által hirdetett álláspontot!

Embertelenek Kiss-Rigó László kijelentései

Az Együtt szerint elkeserítő az, hogy a Vatikánból jobban látják, mi folyik menekültügyben Magyarországon, mint a szegedi püspöki székhelyről. Az Együtt visszautasítja Kiss-Rigó László embertelen mondatait.

 

Ferenc pápa egyszerűen téved, és fogalma sincs, mi a helyzet Magyarországon. „Ők nem menekültek. Ez egy invázió. „Allah Akbar!” kiáltásokkal jönnek és át akarják venni a hatalmat”. A többségük pedig nem is érdemli meg a segítséget – nyilatkozta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a Washington Postnak.

Az Együtt visszautasítja Kiss-Rigó László embertelen mondatait. Az Együtt politikai pártként senkit sem kíván Jézus tanításaiból vagy a Bibliából kioktatni, de elutasítjuk az egyetemes emberi értékekkel való szembefordulást, mely Kiss-Rigó kijelentéseiből árad. Éppen ez a hozzáállás az, ami miatt nem lehet jelenleg a többségi társadalom számára is biztonságot teremteni.

Az Együtt szerint elkeserítő az, hogy a Vatikánból jobban látják, mi folyik Magyarországon, mint a Röszkétől alig pár kilométerre levő Szegedről. Követeljük, hogy a Magyar Katolikus Egyház a Ferenc pápa által hirdetett álláspontot képviselje!

 

Budapest, 2015. szeptember 8.