A közmédiának nyilvánosságra kell hoznia, mi alapján kötött szerződést Várhegyi Attila cégével

Az Együttnek adott igazat a NAIH

Az Együtt felszólítja az MTVA-t, hogy tegyen eleget kötelezettségének, és hozza nyilvánosságra a vagyonértékelést, ami alapján 120 millió forintot fizettek a domainekért és a webhelyekért Várhegyi Attila egykori fideszes államtitkár családja cégének.
A Direkt36 derítette ki, hogy az MTVA egyik cége 110 weboldalt vásárolt meg 120 millió forintért. Mint ismert Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a rendőrségen feljelentést tett az ügyben, de szerintük nem történt bűncselekmény, ezért elutasították azt. Hogy a bűncselekmény hiányáról megbizonyosodjon, az Együtt elnöke ezután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely most válaszában az Együttnek adott igazat: az MTVA megsértette a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogot.
A NAIH döntése alapján az Együtt felszólítja az MTVA-t, hogy tegyen eleget kötelezettségének, és hozza nyilvánosságra a vagyonértékelést, ami alapján 120 millió forintot fizettek a domainekért és a webhelyekért Várhegyi Attila egykori fideszes államtitkár családja cégének. Itt közpénzről van szó, így a magyar polgároknak joguk van tudni, mire költi azt az MTVA.
Budapest, 2016. augusztus 6.