A Fidesz ne költsön közpénz-milliárdokat a menekültellenes gyűlöletkampányára!

Az Együtt szerint felháborító, hogy a kormány mennyit költ az ostoba, gyűlöletkeltő kampányára. A Fidesznek be kell fejeznie, hogy közpénz-milliárdokat költ a saját belpolitikai haszonszerzése érdekében.

Rogán Antal azt közölte, hogy augusztustól új keretet nyitnak meg a kvótaellenes kormányzati kampány finanszírozására. Ebből arra lehet következtetni, hogy a 3 milliárd forint, amit egyszer már elkülönítettek erre a kampányra, elfogyott, írta meg a Magyar Nemzet.

Az Együtt szerint a Fidesz hazug gyűlöletkampánya gyenge, lemaradó, keletre sodródó Magyarországot teremt. A hirdetések valójában kizárólag a Fidesz, nem pedig az ország érdekeit szolgálják. Nem elég, hogy a plakátokon megjelenő szövegek félrevezetőek, gyűlöletkeltők és ostobák, de még milliárdokat is költenek rá az adófizetők pénzéből.

Az Együtt kitart amellett, hogy Magyarország élhetőbb ország, fejlődő és polgárosodó közösség lesz az Európai Unióban. Az EU tagállamaként pedig kötelességünk részt venni a közös, európai megoldás kidolgozásában. Az Együtt felszólítja a Fideszt, hogy azonnal hagyjon fel menekültellenes gyűlöletkampányával, és európai uniós tagállamhoz méltóan, vegye ki részét a közös megoldáskeresésből, és erre fordítsa az uszításra kidobott közpénz-milliárdokat.

Budapest, 2016. július 21.